Gardameer
Door: Isabelle
Blijf op de hoogte en volg Fabian
23 Juli 2010 | Italië, Peschiera del Garda
Na een toch wel weer lange reis, die onze fantastische meiden weer goed hadden doorstaan. Kwamen we toch wel enigszins vermoeid aan op camping Gasparina. De camping zag er erg goed uit, dus dat moest wel goed gaan komen. We zijn hier zo ongeveer 5 a 6 dagen gebleven. Desondanks was er ook wel een belagrijknadeel hier in Italië... er was maar 3 ampère stroom dus als de waterkoker en het licht brande dan sprong de stroom uit. En dat gebeurde dus zeeeer regelmatig. Maar nog veel vervelender we hadden geen airco en het was er bloedheet. Voor ons al niet te harden maar zeker voor Bieb en Jade geen pretje. We hebben dan ook maar vaak badjes gemaakt en gingen veel zwemmen. Het zwembad was super leuk en heerlijk van temperatuur ... niet te warm en niet te koud. Maar in het zwembad moesten we wel allemaal een badmuts op. Dit is voor Italië blijkbaar heel normaal. Er zijn geen foto's van ons met badmuts... voor diegene die zich al een voorstelling maakt maar wel een aantal van ons Bibi. Ons Biebke had van papa namelijk ook een mooie zwembril gehad. En aangezien papa niet de duurste wou nemen omdat hij dacht dat ze hem toch niet ging dragen, is het ook niet de mooiste geworden. Hoe dan ook wij hebben krom gelegen als Bieb haar zwembril en badmuts op had, maar ons meiske was de gelukkigste van de camping met d'r zwembril en dat was het belangrijkste. Jade vond het ook heerlijk in het zwembad en hield haar badmuts keurig op. Ze speelde zelfs soms met een jongen waarmee ze de bal overgooide in het water en dat deed ze al erg goed.
Na enkele dagen begon het ineens erg hard te stormen en iedereen begon zijn hele auto in te pakken met luchtbedden en matrassen. Wij keken elkaar aan maar ons Belleke is erg blij met onze nieuwe auto dus fanatiek begon ik ook alles wat we bij hadden waar lucht in kon op te blazen en Fabian, die dit eigenlijk wat overdreven vond, pakte braaf de auto in. Onze nieuwe Hollandse buren lieten vol overgave hun auto zien met de schade van twee jaar geleden bij het Gardameer... Jeetje zeg die hele motorkap zat vol met deukjes van de hagelstenen die hier blijkbaar zo groot kunnen zijn als pingpong ballen ... dus Isabelle blies fanatiek verder. Al met al viel het mee m.b.t. hagelstenen. Wel flinke storm en regen en aan het Gardameer zelf wat ongeveer 1 minuut lopen was van onze caravan sloegen de golven tot ver over de kant en waren sommige boten gewoon op de kant gegooid. Sommige probeerden hun boot te redden maar dat was wel erg gevaarlijk. Al met al erg indrukwekkend zo'n stormpje aan het Gardameer. Wat verder nog wel opvallend was, was de kleur van het water van het Gardameer. Het Gardameer kon van blauwgroen naar diepgroen en naar zwart veranderen, metname bij die storm erg mooi. En de watertjes er omheen hadden een erg aparte kleur groen, een soort schoonmaakmiddel groen. Het was wel mooi maar lokte niet zo om er in te gaan zwemmen.
In de kinderdisco hebben ons Bibi en Jade nog veel gedanst en veel vriendinnetjes op gedaan. Ons Bibi danst met iedereen en samen stelen ze de harten van vele mensen om ons heen. We krijgen veel complimenten over hoe lief ze zijn en hoe goed ze het doen en dat is altijd leuk om te horen. We genieten dan ook veel van ze en zijn enorm trots ... maar dat mag als ouders toch!!
Naast het vele zwemmen hebben we ook nog langs het Gardameer gefietst voor zover dat ging, de weg was slecht en smal en met de kindjes op de fiets erbij soms moeizaam, maar al met al hebben we toch een stukje kunnen doen en lekker fietsen vinden ze altijd wel leuk.