De Fado in Lissabon
Door: Isabelle en Fabian
Blijf op de hoogte en volg Fabian
29 Mei 2010 | Portugal, Figueira da Foz
De 2e dag in Lissabon na wat voorbereiding vroeg vertrokken om met tram 28 mee te gaan. Deze tram rijdt door een groot stuk van Lissabon en geeft zo al snel een mooi beeld van de stad. Aangezien we met de kinderwagen erin moesten werd ons geadviseerd om dan al om 9.00u te gaan anders zouden we er nooit meer in kunnen. Dus zo gezegd zo gedaan en maar goed ook want we konden er prima in maar al na 10 min. Zat het zo vol dat we niks meer konden zien dan alleen mensen die over onze kinderwagen zo’n beetje hun nek braken, maar boeie wij zijn mooi met tram 28 mee geweest met onze meiden. Daarna 4 haltes te ver uitgestapt dus even terug moeten wandelen naar het Castello de Soa Jorge geweest. Een kasteel met restanten uit 600BC geloof ik, uiteraard kwam het kasteel en de Moorse invloeden later, maar echt prachtig!
Bibi vond het ook prachtig vooral alle steentjes … Pa en Ma hadden zoveel steentjes in de kleren en tassen moeten bewaren dat we er krom van liepen. Verder was het in Lissabon met name erg wennen aan die dames die spontaan onze kinderwagen induiken om met name onze Jade te kussen en knuffelen. (leuk als het een goed verzorgde dame is , maar minder als het van die zwerver typetjes zijn, of nog erger dronken mannen… ) Jade ooit zo eenkennig (zo’n 2 mnd geleden, want inderdaad zo oud is ze nog niet), geniet nu met volle teugen van alle aandacht die ze krijgt, van de eertse categorie dus. Na het bezoek aan het Castello, wat erg mooi was om te hebben gezien, maar wat niet mee viel om er te komen met de kinderwagen, hebben we daar nog even iets gegeten en zijn we terug gegaan naar de camping. Het dwalen door Alfamra hebben we in verband met de kinderen maar geskipped. Dat wordt dus weer en wekendje met zijn 2 tjes terug ;). Aldaar snel alles weer ingepakt en door naar Odemira. Er zou daar een geweldige camping zijn, maar toen we belden bleek die zo duur te zijn dat we besloten hadden om toch maar ergens anders iets te zoeken. Uiteindelijk gestrand op een camping in Vila de Milfontes.
01 Juni 2010 - 06:48
Pascalle:
hoi vakantiegangers,
de meeste mensen gaan na een week of 3 weer naar huis..jullie hebben nog 5 maanden!! voor de boeg.Begin nu toch wel een beetje!!jaloers te worden. Het lezen van jullie verslagen is een leuke bezigheid en het spat van het scherm af dat jullie het enorm naar jullie zin hebben. Geniet er nog lekker van, als het allemaal waar is wat ze voorspellen gaan wij eindelijk ook weer eens beetje van de zon genieten....
Gr Pascalle, Marco Britt en Jill -
02 November 2012 - 14:40
N. Dekker:
Hoi,
Zie dat jullie 2 jaar geleden al in Lissabon zijn geweest, maar dat maakt voor mn vraag niet uit.
Vroeg me af wat jullie advies is over het meenemen van de buggy of de kinderwagen?
Ons dochtertje is 18 maanden oud en zit/slaapt dus overdag in de buggy/wagen. Voor haar comfort,
ook omdat eronder de wandelwagen luchtbanden zitten en voor onze rug met het omhoog duwen in Lissabon
lijkt die ons fijner. Maar met zicht op de trams en dingen bezichtigen lijkt ons de buggy handiger omdat je die snel en makkelijk inklapt.
Wij gaan volgende week al dus hoor graag jullie reactie!
Bedankt alvast.